danfloor, miljø og ansvarlighed

Godt udemiljø er vigtigt for at skabe et sundt indeklima

Vi betragter det som vores ansvar at minimere påvirkningen af miljøet i hele processen fra råvareindkøb og produktion til det færdige tæppe er monteret hos slutbrugeren.

Det gør vi gennem optimering af arbejdsprocesser og produktionsmetoder. Samtidig sikrer vi, at vores gulvløsninger opfylder forbrugernes og kontraktkunders krav og forventninger til miljøområdet.

Både design og produktion foregår i Danmark. Det betyder, at vi har kontrol med alle led i produktionsprocessen og har tilknyttet forskellige miljøstyresystemer, som sikrer, at alt foregår med mindst mulig påvirkning af miljøet.

Rent lavpraktisk betyder det også, at når tæppet skal leveres, har vi styr på logistikken og sikrer den korteste transporttid med mindst muligt CO2-aftryk.

ECONYL® fibre fremstilles af 100% genbrugsmaterialer og kommer fra verdens mest effektive industrielle system til produktion af polyamidgarner. ECONYL® fibre er det mest kendte genbrugsgarn på markedet og anvendes i alt fra tæpper til tøj og interiør i nye biler.

Nylonaffald, der ellers forurener jorden, omdannes til ECONYL® regenereret nylon. Det er præcis det samme som helt nyt nylon og kan genbruges, genskabes og omstøbes igen og igen. Det betyder, at du kan skabe og købe nye produkter uden at bruge nye ressourcer.

danfloor bruger ECONYL® fibre i flere forskellige typer tæppefliser og væg-til-væg-tæpper.

ECONYL® er designet og produceret af Aquafil Group.

– Klasse 33 certificering

– 10-15 års slidgaranti

– Farveægte fibre

– Jord- og pletbestandige fibre

– Spildsikker uigennemtrængelig membran

danfloor arbejder med FN’s 17 Verdensmål, med fokus på:


Ansvarligt forbrug og produktion
danfloor sikrer at mest muligt garn genbruges; enten ved regulært genbrug eller ved – i samarbejde med Ulster – at kradse ulden op og genanvende til øvrige produkter. Derudover genbruges alle rensede papspoler hos en lokal samarbejdspartner.


Livet i havet

Gennem vores brug af ECONYL®, er danfloor med til at bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer. ECONYL® er fremstillet af gammelt fiske- og spøgelsesnet, som driver rundt i havene.

Indoor Air Comfort Gold

Vores tekstile gulve er certificeret med paraplycertificeringen Eurofins Indoor Air Comfort Gold, som sikrer, at vores produkter lever op til alt, hvad der har at gøre med VOC-emissioner i indeklimaet. Det er også en garanti for, at produkterne er blandt markedets bedste, og bidrager til et sundt indeklima.

Læs mere om Eurofins Gold